Home VestiBiznis & Finansije Spavalice na poslu

Spavalice na poslu

by bifadmin

Čak 78 odsto zaposlenih je barem jednom zaspalo na poslu, pokazuje anketa koju je sproveo hrvatski list “MojPosao”.

Anketa je sprovedena na uzorku od 1.264 ispitanika, od kojih je 71 odsto priznalo da su barem jednom ili dva puta zapsali na poslu, usled umora izazvanog prekovremenim radom, zbog dosadnog posla ili usled manjka sna tokom prethodne noći. Samo 7 odsto ispitanika priznalo da na poslu često spavaju, a među njima dominiraju noćni čuvari i portiri sa noćnim dežurstvima. Za razliku od njih, 22 odsto ispitanika nikada nije zaspalo na radnom mestu i to, kako navode, prvenstveno zato što rade posao kojim su zadovoljni. Deo anketiranih je istakao da su im šefovi dobri organizatori, pa niko od zaposlenih nije preopterećen poslom, a pojedinci da im je posao do te mere dinamičan da nisu u prilici da tokom radnog vremena dremnu ni minut.

Značajan broj ispitanika je istakao da bi svaki zaposleni morao da bude barem toliko odgovoran prema sebi i poslodavcu da ne spava tokom radnog vremena.

Deo anketiranih je istakao da su im šefovi dobri organizatori, pa niko od zaposlenih nije preopterećen poslom, a pojedinci da im je posao do te mere dinamičan da nisu u prilici da tokom radnog vremena dremnu ni minut.

Pročitajte i ovo...