Home VestiBiznis & Finansije Kako se završava afera sa laburistima

Kako se završava afera sa laburistima

by bifadmin

Politički skandali nisu specijalitet sprske domaće kuhinje, ovim začinima se koriste i u razvijenijim političkim sistemima.

Tako je nedavno britanski premijer, odnosno jedan njegov pomoćnik, povezan sa aferom puštanja glasina o svojim opozicionim rivalima, prema čijim navodima je vođa konzervativaca za vreme studentskih dana imao problema sa polno prenosivim bolestima, a jedan od ministara vlade iz senke ima fotografije na koijma nosi grudnjak i haltere.

Grupa saradnika premijera Britanije suočava se sa istragom o njihovim pokušajima puštanja neosnovanih glasina o privatnim životima visokih funkcionera iz reda torijevaca. „Buve“ kojima je cilj bio kompromitovanje opozicionih zvaničnika slane su i-mejlovima, a Gordon Braun tvrdi da niko od njegovih ministara nije učestvovao u ovoj akciji.

Međutim, utvrđeno je da je Damjan MekBrajd, premijerov savetnik koji je smenjen u subotu, koristio i-mejl naloge Dauning strita kako bi slao neistinite podatke o Dejvidu Kameronu (vođi konzervativaca) i Džordžu Ozbornu, ministru finansija u vladi iz senke.

Braunovi pomoćnici žele da se ograde od ove afere, tvrdeći da je jedino MekBrajd umešan u nju. Međutim, u javnosti vlada skepticizam prema ovakvim izjavama, posebno od strane predstavnika partija u Donjem domu parlamenta, pa čak i laburista. Dok Kameron očekuje izvinjenje od premijera, Braunovi simpatizeri tvrde da čovek može da se izvinjava za dela koje počini, a ne za ona koja čine drugi. Naravno, javnost ne veruje u to da je jedan čovek sam zakuvao ovu aferu.

Pročitajte i ovo...