Home VestiBiznis & Finansije Obama pomaže Kubancima

Obama pomaže Kubancima

by bifadmin

Još jedan dokaz širim narodnim masama da su izabrali pravog čoveka je to što Obama ispunjava one humanističke ideale za koijma su Amerikanci dugo čeznuli. I svoja predizborna obećanja.

Naime, predsednik Amerike je ovih dana zadobio blagonaklonost Kubanaca, pošto se založio za podsticanje trgovine i lakšeg transfera novca između Kubanaca koji žive u SAD i njihovih rođaka u matičnoj državi.

Kako piše Asošiejted pres prema izveštaju iz Bele kuće, Obama će se potruditi da pomogne Kubancima da se oslobode stega nastalih u doba Kastrove vladavine, počevši od jačanja demokratskih principa, odnosno podsticanja Kubanaca da zahtevaju političke i druge građanske slobode.

Prvi korak je pomoć koja će biti poslata Kubancima, u vidu odeće, higijenskog pribora, poljoprivrednih semena i sl. Nastavak poduhvata je sređivanje administracije kako bi se Amerikancima omogućilo da pružaju usluge mobilne telefonije i kablovske televizije stanovnicima ostrva, ali i mogućnost da njihovi rođaci iz SAD, koji su u boljem materijalnom položaju, plaćaju te usluge svojim rođacima koji žive na Kubi.

Možda će vam se učiniti da je Obama misionar, tj dobar čovek koji bi da pomogne i onima koijma ne mora, ali imajte u vidu činjenicu da 1.5 milion Amerikanaca zapravo potiče sa Kube. Može biti dobrota, a mogu biti i izborni poeni kod dobrog dela populacije.

Pročitajte i ovo...