Home VestiBiznis & Finansije Za 11 pivara InBeva u regionu 1,5 milijardi evra

Za 11 pivara InBeva u regionu 1,5 milijardi evra

by bifadmin

Jedina ponuda u takmičenju za preuzimanje 11 pivara Anhojzer Buš InBev-a, među kojima su srpska Apatinska pivara, crnogorska Trebjesa i hrvatska Zagrebačka pivovara, stigla je od grupacije CVC Capital Partners, objavio je Fajnenešel tajms.

Interes za 11 pivara u Bugarskoj, Rumuniji, Češkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori pokazala je i grupacija Kolberg Kravis Roberts (Kohlberg Kravis Roberts – KKR) i TPG, ali nije dostavila ponudu. Ponuda grupacije CVC koja je razgovarala s brojnim bankama, uključujući Dži-Pi Morgan, ING, HSBC, Unikredit, Sosijete ženeral, vredna je oko 1,5 milijardi evra. Razlog prodaje pivara u centralnoj Evropi, prema tvrdnji dnevnika, jeste racionalizacija poslovanja, nakon što je In- Bev potrošio milijarde evra na kupovinu američkog Anhojzer Buša.

Prodaja pivara AB InBeva i ranije je najavljivana, ali su tek sad prvi put objavljeni podaci koje fabrike bi mogle biti ponuđene na prodaju. Mediji u Belgiji podsećaju i da je ta belgijska industrija piva prošlog meseca već prodala svoju južnokorejsku firmu Orjental brueri privatnoj investicionoj grupi KKR, za 1,8 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo...