Home VestiBiznis & Finansije Privedeni bivši direktori medicinskih ustanova

Privedeni bivši direktori medicinskih ustanova

by bifadmin

Policija je juče privela bivše direktore beogradskih bolnica osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja, a sekretarka Beograda za zdravstvo, Dragana Jovanović, je, videvši u tome cinizam vlasti, podnela neopozivu ostavku.

Još pre godinu dana Dragana Jovanović je tražila pokretanje istrage protiv Nikole Milinića iz KBC „Bežanijske kose“, Ive Berisavac iz „Zemuna“ i Zorana Ivankovića iz „Zvezdare“, ali tek sada se policija pozabavila njihovim radom.

Zato je sekretarka Beograda podnela ostavku, sa rečima da zdravstvo ne sme da bude predmet neprestanih političkih uslovljavanja i kompromisa, i da u takvoj situaciji ona nema prostora za normalan rad.

Novosti prenose da nezvanični razlozi za njenu ostavku mogu biti i pretnje koje je dobijala iz medicinskih krugova zbog potenciranja istrage o nenamenskom trošenju novca u medicinskim ustanovama.

Dragana Jovanović Ivu Berisavca vidi kao krivog za neraskidanje ugovora za rekonstrukciju bolnice „Ratko Mitrović – Dedinje“, koja je probila rokove. Agencija za budžetsku inspekciju Beograda, kontrolišući rad KBC „Zemun“, ustanovila je da su obračunati i isplaćeni dodaci u iznosu od više od 55 miliona dinara bez zakonskog osnova. Zapravo, skoro sve nabavke u 2008. godini sprovedene su suprotno Zakonu o javnim nabavkama.

Pročitajte i ovo...