Home VestiBiznis & Finansije Još tri „grobara“ iza brave

Još tri „grobara“ iza brave

by bifadmin

Posle pretnji na Interenetu Brankici Stanković, usledilo je divljanje po stadionima sa lutkom na naduvavanje koja je trebalo da simbolizuje pomenutu novinarku. Danas saznajemo da je policija uhapsila još tri mladića koja su autorki Insajdera pretili smrću.

Tri mladića uhapšena su zbog sumnje da su učestvovali u pozivima na linč Brankice Stanković na utakmici Partizan – Šahtjor, a istraga protiv ostalih je u toku. Oni se terete za „poigravanje“ sa oskudno odevenom lutkom koja je na kraju obnažena, i skandiranje: „Otrovna si kao zmija, proći ćeš k’o Ćuruvija“. Da događaj bude začinjeniji, na kraju ovog navijačkog performansa lutka je simbolično probušena.

Uhapšeni Goran Klještan (33), Aleksandar Perišić (28) i Milan Gudović (23) su članovi navijačke podgrupe „Šedouz“, ali interesenata za pretnje Brankici ima mnogo – sumnja se da glavne pretnje i ideja o unošenju porno-lutke u sredu uveče na fudbalsku utakmicu potiču od grupe „Alkatraz“.

Rukovodstvo Partizana je ovom prilikom osudilo nasilno ponašanje navijača i odbacilo optužbe da je do njega došlo zbog neadekvatne reakcije kluba. Takođe, iz policije pokušavaju da dokažu da ona radi svoj posao i da niko nikome ne može da preti u ovoj zemlji. Činjenice, pak, govore za sebe – na utakmici Partizana i Efesa skandiranju protiv novinarke su se pridružili i igrači pomenutog kluba, toliko o neumešanosti samog Partizana. Što se tiče policije, zbunjuje činjenica da pored hapšenja huligani nastavljaju da rade svoj domaći zadatak, pri čemu se bez straha izlažu tv kamerama. Izgleda da niko u ovoj zemlji ne sme da preti (samo) navijačima.

Pročitajte i ovo...