Home VestiBiznis & Finansije Kako pijan kući ako ne preko pešačkog?

Kako pijan kući ako ne preko pešačkog?

by bifadmin

Koliko sajtova, foruma ili fejsbuk grupa je za dva sata postojanja privuklo 500 korisnika, a posle dva dana 37 000, sa istom tendencijom rasta u narednim danima? Mi znamo jednu domaću fejsbuk grupu – Kako da se vratim kući, kad po novom zakonu ne smem pijan preko pešačkog?

Ova fejsbuk grupa nastala je kao reakcija na stavku u novom zakonu o saobraćaju, koja predviđa kazne od 15 000 do 30 000 dinara za pešake koji pijani prelaze preko „zebre“. Pošto je naše zakonodavstvo željno Evrope i pratećih civilizacijskih tekovina postalo „veći katolik od Pape“, odlučili su da kažnjavaju pešake i vozače, a nismo proverili da li postoje kazne i za semafore koji ne rade (mada njih obično kažnjavaju pijani navijači).

Reakcija Interenet populacije međutim nije izostala, te je pomenuta fejsbuk grupa sve brojnija, sa sve duhovitijim predlozima šta da radite ako se napijete pri noćnom izlasku. Tako, neki predlažu da idete po strujnim žicama razapetim između bandera kako bi prešli iznad pešačkog, a neki kafanama da osveže enterijer krevetima, da bi ljudi prespavali do trežnjenja.

Osim duhovitih predloga, tu su i medijski tekstovi koji se bave pitanjima da li će ovaj zakon samo podići nivo korupcije u zemlji, kao i ekspresnom statistikom smanjivanja saobraćajnih nesreća u prvom danu primenjivanja zakona. Pridružite se online kritikama.

Pročitajte i ovo...