Home TekstoviNove tehnologije Telenor i Telekom Srbija ne mogu da se dogovore

Telenor i Telekom Srbija ne mogu da se dogovore

by bifadmin

Telekom Srbija i kompanija Telenor, koja je dobila drugu licencu za operatera fiksne telefonije, nisu postigle dogovor oko cene zakupa Telekomove infrastrukture, tako da će problem morati da reši Republička agencija za telekomunikacije (Ratel), prenosi dnevni list Danas.

Kompanija Telenor je odmah posle otvaranja ponude naglasila da će morati da pregovara sa Telekomom oko zakupa infrastrukture kako bi mogli da ispune obaveze iz licence i za godinu dana počnu sa pružanjem usluga. Tada je iz Telenora saopšteno da će Telekomu Srbije ponuditi uslove zasnovane na međunarodnim standardima u toj oblasti.

Pre nekoliko dana pojavila se nezvanična informacija da Telenoru ne odgovara cenovnik koji im je stigao od Telekoma. U takvoj situaciji postoji mogućnost da Ratel, kao regulatorna agencija, odredi cene po kojima bi Telenor zakupio Telekomove kapacitete.

U Telenoru smatraju da su ponudili povoljne uslove i ističu da su spremni da urade svoj deo posla što se tiče ulaganja u infrastrukturu, kao i da očekuju od Ratela da reguliše cene i pristup infrastrukturi Telekoma, u skladu sa važećim međunarodnim standardima i svojim mandatom.

Da je neuspešan ishod pregovora očekivan, moglo se zaključiti i iz izjave ministarke za telekomunikacije, Jasne Matić, koja je još pre početka razgovora Telekoma i Telenora izjavila da ne očekuje da će se dve kompanije dogovoriti i da će sve na kraju morati da reši Ratel.

Telenor je licencu za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji platio 1,05 miliona evra. (A.S.)

Izvor: Mikro.rs

Pročitajte i ovo...