Home VestiBiznis & Finansije Blokbasteri 2010. godine

Blokbasteri 2010. godine

by bifadmin

Times je sastavio listu kandidata za decembarski izbor filma godine. U 2010. godini će ovo biti teško predvideti, s obzirom na činjenicu da kriza trese i industriju filmova, te će ostvarenja koje očekujemo ove godine možda kasniti u dolasku u bioskope.

Među prvih deset blokbastera nalaze se, ovim redom:

1. Iron man 2 – nastavak istoimenog filma iz 2008. godine, koji donosi atmosferu poput Dark Knight i Fantastic 4 (Miki Rurk, Skarlet Johanson). Ovo je verovatno birala američka publika.

2. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I – prvi deo kraja sage o dečaku koji uči za čarobnjaka, nastavak sledi u 2011. godini, još se ne vidi zasićenje Harijem.

3. Robin Hood – stara priča a novi junaci; režira ga Ridli Skot, a glume Rasel Krou i Kejt Blanšet. Oni nisu u hulahopkama.

4. Shutter Island – saznajte kakve se zavere kuju oko nestalog pacijenta iz duševne bolnice (Leonardo Di Kaprio).

5. Toy Story 3 – posle mnogo godina videćemo nastavak priče o igračkama, sastavljač liste filmova poručuje da bi trebalo da očekujemo visoke standarde od Toma Henksa, Tim Alena i ekipe.

6. The A Team – komedija koja će biti manje jasna mlađima od 30 godina, rimejk istoimenog filma iz 1980. godine, ovaj put sa Lajamom Nisonom u glavnoj ulozi.

7. The Expendables – takođe kopija kinematografskih ostvarenja osamdesetih, šansa za sve one koji žele da vide Stalonea, Švarcenegera, Brus Vilisa, Džet Lija i Dolfa Lundgrena u istom filmu. S obzirom na neka njihova dosadašnja ostvarenja pravi kandidat za Zlatnu malinu.

8. Inception – sledeći uspeh Dark Knight-a, scenarista i režiser želi da izađe iz Gotam city-a u drugi vid SF-a, naučniji. Opet Leonardo Di Kaprio, taj se čovek baš naradio. Društvo mu je pravio uvek odlični Majkl Kejn.

9. Alice in Wonderland – za ovo ne treba opis, Tim Barton uvek angažuje istu ekipu, imate tri pokušaja da pogodite koga.

10. Eclipse – ako volite tinejdž vampirska ostvarenja možete pogledati uvek istu priču o krvožednim stvorenjima koja se među sobom tuku. Mi nećemo.

Pročitajte i ovo...