Home VestiBiznis & Finansije Meri Vorlik o daljoj saradnji

Meri Vorlik o daljoj saradnji

by bifadmin

Ambasadorka SAD u Srbiji, Meri Vorlik, sastala se danas sa predstavnicima najvećih stranih i domaćih kompanija, izloživši svoje nade u dalju saradnju dve države i globalno integrisanu budućnost Srbije.

Meri Vorlik je za pet nedelja, koliko je ovde, iz susreta sa vlastima i sa poslovnim ljudima izvukla zaključak da u Srbiji postoje veliki demokratski napori da se pospeši ekonomija. Ona je istakla da SAD podržava integraciju Srbije u međunarodne, a ne samo evropske institucije, kao i pospešivanje regionalne saradnje.

Na tradicionalnom poslovnom ručku u organizaciji Američke privredne komore, ambasadorka je izjavila da je jedan od najvećih izazova Srbije prelazak sa investicija u procesu privatizacije na grinfild investicije. Pored toga, neophodni su bolji zakoni i regulativa koja bi bila transparentna i efikasna.

Da podsetimo, Meri Vorlik je došla na mesto Kamerona Mantera, koji je preuzeo dužnost u Iraku. Početkom decenije ona je obavljala je dužnost ministra-savetnika za ekonomska pitanja u američkoj ambasadi u Moskvi, a posle toga je bila vršilac dužnosti zamenika pomoćnika sekretara odbrane za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju.

Pročitajte i ovo...