Home VestiBiznis & Finansije Otvoren kontakt centar Poreske uprave

Otvoren kontakt centar Poreske uprave

by bifadmin

Poreska uprava Srbije otvorila je kontakt centar, preko kojeg će poreski obveznici moći da dobiju informacije kako da na brži i jednostavniji način izmire svoje obaveze. Ministarka finansija, Diana Dragutinović, smatra da će se time povećati broj onih koji svoje poreske obaveze izmiruju voljno i na vreme.

Ovakvi kontakt centri biće otvoreni u većim gradovima i opštinama u Srbiji. Otvaranje prvog kontakt centra pomogla je Evropska unija koja je za te namene izdvojila 2,5 miliona evra. Šef kancelarije EU u Srbiji, Vensan Dežer, tom prilikom je rekao da zajednica evropskih država podržava reformu državnih službi u Srbiji, te da će ovaj projekat omogućiti smanjenje troškova plaćanja poreskih obaveza.

Ministarka Dragutinović smatra da će se zbog rada kontakt centra izgraditi veće poverenje građana u poresku službu, i dodala da je cilj najavljenih poreskih reformi podsticanje provrednog rasta, zaposlenosti i izvoza.

U prvoj fazi kontakt centar će pružati opšte informacije vezane za poreske propise putem telefona, e-pošte i veb-sajta. Kasnije, možemo očekivati i odgovore na pojedinačna pitanja.

Inače, kontakt centar je napravljen po modelu koji ima poreska služba Danske i koji je među najefikasnijima u Evropi. Za pozive sa fiksnog telefona broj kontakt centra je 0700-700 007, za pozive sa mobilnog telefona 011-33 10 111, a radno vreme je od 9.00 do 15.00.

Pročitajte i ovo...