Home VestiBiznis & Finansije MasterCardova „Displej kartica“

MasterCardova „Displej kartica“

by bifadmin

Kompanija MasterCard Europe je predstavila novu generaciju debitnih kartica, prezentovanjem nove platne kartice sa ekranom – „Displej kartice“. Ova kartica u gornjem uglu ima mali ekran na kom se ocrtavaju određene informacije, i smatra se jednom od prvih interaktivnih kartica na tržištu.

„Displej kartica“ može da se koristi kao bilo koja druga platna kartica ali se na njoj nalazi i mali ekran i dugme osetljivo na dodir. Korisnik kartice je u mogućnosti da vidi brojeve i/ili tekst na malom ekranu, informacije kao što su dinamički kod, stanje na računu ili limit na kartici. Kompanija MasterCard je izabrala za tehnološkog partnera za ovaj program kompaniju NagraID Sekjuriti, sa sedištem u Švajcarskoj, čija je specijalnost pitanje bezbednosti.

Turska banka TEB, filijala BNP Paribas banke, počeće prva da izdaje karticu sa ekranom sa MaestroR eCommerce programom autentifikacije, koja će biti lansirana u julu u Turskoj, dok se nove karakteristike kartice očekuju u bližoj budućnosti. Takođe, britansko udruženje Newcastle Building Society započeće pilot program procene funkcionalnosti ekrana kasnije u toku ove godine.

Pročitajte i ovo...