Home VestiBiznis & Finansije Evropski majstori kulinarstva nagradili Argeta paštetu od tunjevine

Evropski majstori kulinarstva nagradili Argeta paštetu od tunjevine

by bifadmin

Evropski majstori kulinarstva, ocenjivači Međunarodnog instituta za ukus i kvalitet (iTQi – International Taste & Quality Institute) iz Brisela, dodelili su Argeta pašteti od tunjevine titulu proizvoda sa izuzetnim ukusom, Superior Taste Award 2010. U svojoj oceni, između ostalog, napisali su da Argeta pašteta od tunjevine ima prijatnu aromu tunjevine koju upotpunjuje harmonični i uravnoteženi ukus i odličan izbor začina.

»Raduje nas da je i struka potvrdila izbor brojnih ljubitelja Argete pošto je upravo pašteta od tunjevine jedan od najomiljenijih proizvoda u širokom asortimanu Argete,« rekao je prilikom primanja nagrade Enzo Smrekar, glavni poslovni direktor Grupe Droga Kolinska i generalni direktor poslovnog programa Namazi.

Inače, nagradu Superior Taste Award dodeljuje iTQi, nezavisna organizacija majstora kulinarstva, stručnjaka za piće i somelijera koja je posvećena testiranju, nagrađivanju i promociji hrane i pića natprosečnog ukusa. Za nagradu mogu da konkurišu prehrambeni proizvodi iz celog sveta, a one sa najsavršenijim ukusom bira žiri koji čini 120 prepoznatljivih majstora kulinarstva iz 12 najpoznatijih evropskih kulinarskih udruženja.

Ocenjivanje proizvoda je objektivno jer se odvija kao slepi test, bez prisustva ambalaže ili bilo koje druge identifikacije proizvoda odnosno robne marke. Članovi žirija svaki proizvod ocenjuju s obzirom na izgled, miris, ukus, teksturu i opšti utisak. Žiri nagrađuje proizvode čiji ukus ispunjava ili čak prevazilazi njegova očekivanja.

Pročitajte i ovo...