Home VestiBiznis & Finansije Beograd: Poskupljuje i prevoz

Beograd: Poskupljuje i prevoz

by bifadmin

Južno voće (koje poskupljuje) možemo manje jesti, zamenićemo ga domaćim, vidite da je i onaj iz reklame za Rauch zadovoljan srpskim jabukama. No, ako nemate automobil a ni živce da po gradu tražite parking, skuplji prevoz ćete morati da plaćate.

Od 1. januara gradski prevoz će poskupeti za oko 20 odsto. Takvu odluku gradska uprava pravda porastom cene goriva, ali i činjenicom da će subvencije za GSP „Beograd” ostati iste i naredne godine.

Cena markice po novom cenovniku za učenike osnovnih škola iznosi 600, odnosno 800 dinara, u zavisnosti od zone, a za učenike srednjih škola, studente i penzionere 1.100, odnosno 1.500 dinara. Markica po novom cenovniku za zaposlene za prvu zonu iznosiće 2.680 dinara, a za prvu i drugu zonu 3.200 dinara.Pojedinačna karta kupljena van vozila biće 50 dinara, umesto dosadašnjih 42 dinara, a u vozilu će je putnici plaćati 100 dinara.Kazne ostaju iste – 3.000 dinara za neposedovanje putne isprave.

Kome je to palo napamet ne znamo, jer Radoslav Nikolić, direktor GSP „Beograd”, tvrdi da je prvi put od novinara „Blica” čuo za poskupljenje.

Pročitajte i ovo...