Home VestiBiznis & Finansije Raiffeisen banka: Subvencionisani krediti za privredu i stanovništvo

Raiffeisen banka: Subvencionisani krediti za privredu i stanovništvo

by bifadmin

Potpisivanjem novog ugovora sa Fondom za razvoj Republike Srbije, Raiffeisen bankaje nastavila sa prijemom zahteva za subvencionisane kredite namenjene privredi istanovništvu.

U okviru programa, građanima su na raspolaganju subvencionisani potrošački krediti umaksimalnom iznosu do 500.000 dinara, sa rokom otplate do 3 godine, u koji je uključen grejsperiod od 12 meseci. Kamatna stopa iznosi 7.5% na godišnjem nivou. Ovim kreditima građanimogu da finansiraju kupovinu nameštaja, kućnih aparata, građevinskog materijala proizvedenogu Srbiji, odnosno računara sastavljenih u našoj zemlji. U ponudi banke su i subvencionisani autokrediti, za kupovinu vozila proizvedenih u Srbiji, koji se odobravaju u iznosu do 8.000 evra, sarokom otplate do 7 godina i kamatnom stopom od 4.5% na godišnjem nivou.

Privrednici u Raiffeisen banci mogu da podnesu zahtev za subvencionisane kredite zafinansiranje tekuće likvidnosti i izvoznih poslova, kao i za investicije. Visina odobrenogkredita varira u zavisnosti od grupe privrednih subjekata kojoj korisnik pripada.Malim privrednicima i preduzetnicima na raspolaganju su krediti za održavanje likvidnosti ifinansiranje trajnih obrtnih sredstava u dinarima, sa rokom otplate do 12 meseci i kamatnomstopom u visini referentne kamatne stope NBS, kao i kredit za investicije sa rokom otplate do 5godina, uz grejs period do 12 meseci. On se odobrava uz primenu valutne klauzule po kamatnojstopi od 3-mesečni EURIBOR+4%.

Velikim privrednim subjektima Raiffeisen banka odobrava kredite za finansiranje tekuće likvidnostii izvoznih poslova na rok od godinu dana, uz grejs period do 11 meseci; odnosno kredit zafinansiranje investicija, na rok od 5 godina za uz grejs period od 12 meseci. Subvencionisanakamatna stopa iznosi 4,40% na godišnjem nivou za kredite za finansiranje izvoznih poslova,odnosno do visine referentne kamatne stope NBS za kredite namenjene finansiranju tekućelikvidnosti. Kamatna stopa za investicione kredite je 3-mesečni EURIBOR+4% na godišnjemnivou.

Pročitajte i ovo...