Home VestiBiznis & Finansije Aleva na beloruskom tržištu

Aleva na beloruskom tržištu

by bifadmin

Prvi podaci ukazuju na to da će Aleva premašiti planirani izvoz u Belorusiju u vrednosti od 1 milion evra. Aleva je na belorusko tržište izvezla preko 30 artikala među kojima su začini, supe i deserti u prahu a potrošači su, prema prvim pokazateljima prodaje veoma zadovoljni kvalitetom proizvoda.

Tržište Belorusije veoma je zahtevno, kako zbog velike konkurencije koja je prisutna, tako i zbog posebnih sertifikata koje ova država izdaje stranim proizvođačima hrane. Nakon jednomesečnog procesa kontrole kvaliteta koji su standardna procedura, proizvodi kompanije Aleva dobili su najveće ocene.

Podsetimo, kompanija Aleva veliki je izvoznik na tržište Rusije već nekoliko godina unazad. Izvoz je u 2010. godini bio za 50% veći u odnosu na prethodnu godinu, a čuvena začinska aleva paprika postala je najtraženiji Alevin proizvod u Rusiji. Pored paprike, Rusi su fantastično prihvatili univerzalne začine brendova Kulinat Classic i Kulinat Finesse, nagrađene na sajmu PRODEXPO, kao i dodatke jelima, instant i dehidrirane klasične supe. Kompanija poseduje sve neophodne standarde kvaliteta: SRPS ISO 9001, HACCP, po međunarodnom kodeksu praktične primene opštih principa higijene hrane, kao i američki izvozni broj i ruski sertifikat kvaliteta proizvoda GOST – R neophodan za izvoz na rusko tržište.

Pročitajte i ovo...