Home VestiBiznis & Finansije U javnost procureli detalji ugovora o kupovini Merkatora

U javnost procureli detalji ugovora o kupovini Merkatora

by bifadmin

Slovenske novine Delo došle su do sažetka nacrta ugovora o prodaji Merkatora Agrokoru Ivice Todorića i objavile isti. Navodno, u ugovoru stoji da niko od zaposlenih u Mekatoru u Sloveniji ne sme biti otpušten iz poslovnih razloga naredne tri godine, a o mnogim odlukama vezanim za zaposlene kupac, odnosno Todorić, bi morao da se dogovara sa sindikatom.

Dalje, slovenski dobavljači ćesvoje proizvode plasirati u kupčevoj postojećoj prodajnoj mreži po komercijalnim uslovima.Todorić neće smeti da diskriminiše i ograničava ni slovenske ni druge proizvođače u njihovoj nabavci, sve dok je to u skladu sa pravilima konkurentnosti. Osim toga, moraće i tri godine nakon sklapanja dogovora s dobavljačima da održava godišnje konferencije.

Pet godina od sklapanja ugovora Merkator mora zadržati slovenačko rukovodstvo, ali i svoje prisustvo u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori.

Ove novine prenose i koje će sankcije za Todorića nastupiti ukoliko ne ispoštuje ugovor, a to su: za otpuštanje u prve tri godine 15 000 evra po otpuštenom, ako plate ne rastu u naredne tri godine još pet miliona evra, za svaki prekršaj prema dobavljačima Todorićev džep mogao bi biti prazniji za milion evra, kao i za neodržavanje godišnjih sastanaka i sl.

Hrvatska javnost burno je reagovala na ovu vest, koja još nije potvrđena, tvrdeći da su ovi uslovi neprihvatljivi i da će kazne na kraju biti plaćene iz džepova poreskih obveznika.

Pročitajte i ovo...