Home VestiBiznis & Finansije UniCredit banka prošle godine povećala broj zaposlenih za sedam odsto

UniCredit banka prošle godine povećala broj zaposlenih za sedam odsto

by bifadmin

UniCredit Bank Srbija je u 2011. godiniuvećala broj klijenata i proširila ponudu usluga namenjenih klijentima. Takođe je zabeležen znatan rast broja stranih investitora, kako industrijskih, tako i portfolio investitora.

Ova banka je imala rast bilansne aktive za 19% na godišnjem nivou, te se krajem godine pozicionirala na treće mesto na bankarskom tržištu Srbije kada je u pitanju bilansna aktiva. Banka je u istom periodu, zahvaljujući unapređenju efikasnosti klijentskih procesa i kontroli kreditnog rizika, uspela da uveća neto profit za 29% u odnosu na prethodnu godinu.

Na kraju godine, ukupna aktiva banke iznosila je 198,6 milijardi dinara. Neto krediti odobreni stanovništvu i privredi uvećani su za 12%, na iznos od 132,3 milijarde dinara, dok su depoziti klijenata uvećani u istom procentu, na iznos od 78,8 milijardi dinara. Neto profit nakon oporezivanja dostigao je 4,54 milijarde dinara. Ovako snažan rast poslovnih rezultata, podržan je dokapitalizacijom u iznosu od 5,75 milijardi dinara, tako da je ukupan kapital banke na kraju godine iznosio 42,3 milijarde dinara.

Broj ekspozitura u Srbiji povećan je na 75, dok je broj zaposlenih povećan za 7%, na 977.

Pročitajte i ovo...