Home VestiBiznis & Finansije Lufthansin plan za smanjenje troškova

Lufthansin plan za smanjenje troškova

by bifadmin

Upravni odbor nemačke avio kompanije, Lufthanse, svojim radnicima je saopštio radiklane planove za smanjivanje troškova, ali ne i cena usluga. Da li će putnici na kraju izvući deblji kraj?

Zaposleni u Lufthansi su u poslednjem kompanijskom biltenu saznali od predsednika UO Kristofa Franca da će u naredne dve godine njihov poslodavac pokušati da uštedi 1,5 milijardu evra i ugasi svako peto administrativno mesto. Iako se prodaja udvostručila u poslednjih deset godina, čist profit nije, jer kompanija mora da otplati naručenih 170 novih aviona, a da ne mora da se dodatno zadužuje.


Potvrđeno je da će u Nemačkoj posao izgubiti oko 2.500 zaposlenih, a čak i najvećim skepticima sada je jasno da je najveća evropska avio-kompanija sada u krizi nakon objavljivanja rezultata poslednjeg kvartala i ostvarenog gubitka od 400 miliona evra. Kompanija je pravila i dosta grešaka tokom poslednjeg rukovodstva, pa je između ostalog akcenat stavljala na poboljšavanje luksuzne i biznis klase, što je donelo dosta troškova a nije donelo željene rezultate. Kao jedna od spomenutih mera navodi se šire korišćenje čarter podružnice Germanwings, koja će biti preimenovana u Direct4U i češće koristiti najznačajnija čvorišta u Frankfurtu i Minhenu.

Pročitajte i ovo...