Home VestiBiznis & Finansije Grčka rasprodaje sve što ima, možda i ambasadu u Beogradu

Grčka rasprodaje sve što ima, možda i ambasadu u Beogradu

by bifadmin

Grčka je odlučila da proda svu državnu imovinu koja joj nije neophodna, u nju spadaju i ostrva, zamkovi, luksuzne nekretnine, marine, aerodromi, državna naftna kompanija, nacionalna lutrija i pošta. Njihova vlada je čak objavila da bi mogla staviti na prodaju i luksuzne diplomatske rezidencije u inostranstvu.

Posle otkrića da bi grčki nacionalni dohodak mogao naredne godine pasti za 25 odsto, grčka vlada odlučila je da proda šta može kako bi bar malo ublažila krizu. Međutim Grčka, kao ni naša država, nema baš najbolju evidenciju svega što poseduje pa će prodavati ono za šta je opštepoznato da je njeno.

Najbolju cenu mogla bi da dobije za zgradu konzulata u prestižnoj četvrti Londona, oko 15 miliona evra. Postoje indicije da će na prodaju ponuditi i diplomatske rezidencije u Beogradu Briselu, Rimu i Nikoziji.

U planu je čak i prodaja palate Tatoi u okolini Atine, sve zajedno sa kolekcijom rols rojseva kraljevske porodice, kao i prodaja ili koncesija 40 nenastanjenih ostrva. Akropolj neće biti na prodaju, ali će biti otvoren za komercijalne svrhe – za snimanja i druge događaje.

Pročitajte i ovo...