Home TekstoviNove tehnologije Modernizovana mt:s mreža

Modernizovana mt:s mreža

by bifadmin

mt:s je izvršio projekat modernizacije mobilne mreže u Srbiji, kojim je 3G mreža infrastrukturno i servisno unapređena u najsavremeniju tehnologiju dostupnu u Srbiji – HSPA+. Nova tehnologija je najnoviji korak u evoluciji ka narednoj 4G tehnologiji i donosi i do 10 puta veću brzinu mobilnog interneta (preko 10 Mb za preuzimanje sa interneta, i preko 3 Mb za postavljanje na internet). mt:s je modernizacijom mreže obuhvatio 75 odsto stanovništva Srbije, što podrazumeva sve veće gradove, naseljena mesta i putne pravce.

Brzine mobilnog interneta u modernizovanoj mt:s mreži prevazilaze čak i ADSL pristup, tako što omogućavaju da se brzo i bez zastoja učitavaju audio i video klipovi visoke rezolucije, preuzimaju aplikacije, na internet postavljaju fotografije i video materijal. Time se obezbeđuje nesmetano korišćenje svih naprednih funkcionalnosti koje nude moderni mobilni uređaji.

Tehničke pojedinosti:

High-Speed Packet Access (HSPA) je unapređena 3G mreža koja se još naziva i 3,5G, 3G+. Mobilna mreža mt:s podržava tzv. Dual Carrier (DC) – HSPA+ funkcionalnost, što do maksimuma povećava performanse i efikasnost mreže. Maksimalni teoretski korisnički protok interneta koji podržava mreža je do 42Mb/s u download-u i 5.7Mb/s u upload-u. Korisnici mt:s će, i sa prosečnim brzinama, do deset puta brže moći da surfuju mobilnim internetom.

Pročitajte i ovo...