Home VestiBiznis & Finansije Novi multifunkcionalni bankomati UniCredit Banke: I za plaćanje računa

Novi multifunkcionalni bankomati UniCredit Banke: I za plaćanje računa

by bifadmin

Kako bi upoznala svoje klijente sa prednostima koje mogu da ostvare prilikom korišćenja njenih elektronskih servisa, UniCredit Banka je pokrenula projekat „Migracije“ koji ima za cilj da promoviše elektronsko i mobilno bankarstvo i bankomate sa različitim funkcionalnostima, pružajući klijentima mogućnost izbora između tradicionalnog i modernog bankarstva koje, pored značajne uštede u novcu, obezbeđuje i uštedu u vremenu.

Banka je za ovu priliku kreirala i posebnu internet prezentaciju www.nadugme.com sa informacijama o navedenim servisima, odgovorima na pitanja, uputstvima za korišćenje, kontaktima i lokacijama ekspozitura i svim prednostima korišćenja ovih servisa.

Pored svih koristi koje sa sobom nose standardni elektronski servisi kao što su e-banking i m banking, a koje se odnose na niže troškove transakcija, mogućnost da klijent bude u kontaktu sa bankom 24 sata dnevno i da izabere mesto sa kojeg će obavljati finansijske transakcije, UniCredit Banka je uvela novine kada su u pitanju funkcionalnosti njenih bankomata. Naime, banka je na najprometnijim lokacijama, predstavila takozvane multifunkcionalne bankomate na kojima se pored standardnih operacija podizanja gotovine i upita stanja, mogu bez naknade plaćati računi, vršiti uplate novčanih sredstava, dopunjavati mobilni telefoni i obavljati menjački poslovi. Na bankomatima UniCredit Banke se mogu plaćati računi Infostana, Elektrodistribucije Beograd, Elektrodistribucije Jugoistok, Informatike, PTT KDS, Telekoma, Telenora i VIP mobile.

S obzirom na to da prilikom plaćanja ovih računa klijent ne plaća nikakvu proviziju, samim tim ostvaruje znatnu uštedu. Naime, uzmimo za primer tročlanu porodicu koja na mesečnom nivou za Infostan izdvaja 5.500 dinara, za struju 3.500 dinara, za kablovsku televiziju 1.000 dinara, za fiksni telefon 900 dinara i za račune za mobilni telefon 4.000 dinara. Budući da je provizija za plaćanje računa na šalteru u ekspozituri 1% od iznosa, odnosno minimum 60 dinara, troškovi za ovu tročlanu porodicu bi u tom slučaju, na mesečnom nivou iznosili 300 dinara. Sa druge strane, budući da se plaćanje ovih računa na multifunkcionalnim bankomatima vrši bez ikakve naknade, porodica će plaćanjem na ovakav način ostvariti značajnu uštedu, koja na godišnjem nivou iznosi 3.600 dinara.

Pročitajte i ovo...