Home TekstoviNove tehnologije Sve više američkih aerodroma pruža uslugu besplatnog interneta

Sve više američkih aerodroma pruža uslugu besplatnog interneta

by bifadmin

Rasprostranjenost interneta i načini njegovog korišćenja iz korena menjaju ekonomske trendove – jedan od dokaza za ovu tvrdnju su i američki aerodromi, poput onog u Mineapolisu, koji u sve većem broju nude putnicima besplatan internet (Wi-Fi) kao i avioprevoznici koji će pre instalirati na sedišta zabavne sadržaje zasnovane na internetu nego male TV ekrane.

Mnogi američki aerodromi nude besplatan internet i polako sa tržišta izbacuju servise koji funkcionišu po principu plaćanja za pristup mreži. Pre toga su putnici plaćali od 7,95 do 9,99 dolara da bi surfovali dok čekaju svoj let, što je kako kažu bilo veoma iritantno. Posebno u situacijama kada moraju pristupiti internetu samo da bi proverili nešto što ih interesuje, na minut-dva. Mnoge žalbe upućene aerodromima ticale su se baš ovoga – činjenice da morate dati 10 dolara samo da bi proverili mejl.

Međutim oni sa smartfonovima mogli su da prođu bez plaćanja, ali to su obično poslovni ljudi koji su pretplaćeni i na internet u inostranstvu. Sada će to moći i ostali.

Pročitajte i ovo...