/ Ekonomija / Počeo izbor “Blic preduzetnik 2012”
BiF Analize Čitajte B&F online

Počeo izbor “Blic preduzetnik 2012”

Redakcija BIF on 24/01/2013 - 14:17 in Ekonomija

This post has already been read 886 times!

Izbor najboljeg preduzetnika, koji dnevni list “Blic” organizuje već šestu godinu za redom, zvanično je počeo. Ovogodišnji izbor biće realizovan u saradnji sa Sosijete ženeral bankom, koja će sa 20.000 evra nagraditi najboljeg “Blic preduzetnika 2012”.

Od 300 uspešnih preduzeća u Srbiji, koliko ih je u prvom krugu selekcije, žiri će izabrati najboljih 50 koje će dnevni list “Blic” predstaviti u svojim izdanjima.

“Ova preduzeća su najbolji dokaz da i u godinama krize ima dobrih ideja i projekata”, rekao je Veselin Simonović, glavni i odgovorni urednik integrisane redakcije Blica.

Kriterijumi na osnovu kojih će žiri izabrati najboljeg “Blic preduzetnika 2012” su: profitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, broj zaposlenih i novozaposlenih u 2012. godini, tehnološke inovacije, orijentisanost ka zaštiti životne okoline, kao i ostvaren doprinos razvoju lokalne zajednice.

Ovaj izbor najboljeg preduzetnika došao je u pravom trenutku, jer Srbija prolazi kroz “krizu preduzetništva”, poručio je da je ministar trgovine i telekomunikacija, Rasim Ljajić. U dve godine je u malim i srednjim preduzećima 153.000 ljudi ostalo bez posla, a taj sektor zapošljava dve trećine ukupno zaposlenih u Srbiji.

“Umestno službeničkog moramo da razvijamo preduzetnički mentalitet, a ne da mladima bude jedina ambicija da se zaposle u državnom sektoru. Male firme su motor razvoja naše ekonomije”, tvrdi Ljajić.

Frederik Kuen, predsednik IO Sosijete ženeral banke slaže se da su male firme ključ razvoja ekonomije, ali ne samo u Srbiji, već i u svim evropskim zemljam: “Zato je deo strategije naše banke da tim firmama obezbedimo stručno savetovanje. U svim našim ekspoziturama, oni mogu da računaju na nekog od stručnjaka koji će im pomoći”.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close