Home VestiEkonomija Proglašeni dobitnici nagrada VIRTUS 2012

Proglašeni dobitnici nagrada VIRTUS 2012

by bifadmin

Tradicionalne godišnje nagrade za korporativnu filantropiju su dodeljene šesti put, u više različitih kategorija, kao priznanje kompanijama i preduzećima koja su tokom 2012. godine najviše doprinele opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

Dobitnici VIRTUS nagrade za korporativnu filantropiju za 2012. godinu su: B92 (glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou), LaFarge BFC Srbija (za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje), Božić i sinovi d.o.o. (za malo i srednje preduzeće), Societe Generale Banka Srbija (za dugoročno partnerstvo profitnog i neprofitnog sektora), Banca Intesa (za podršku najinovativnijem projektu godine), Forma Ideale (za doprinos socijalnom uključivanju), Societe Generale Banka Srbija (za volontiranje) i eKapija (za medijski doprinos).

Od ove godine uvedena je nova katergorija VIRTUS nagrade, koja se dodeljuje kompaniji koja je ostvarila značajan doprinos na polju socijalne inkluzije. VIRTUS konkurs organizuje Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC) i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU).

Pročitajte i ovo...