Home VestiEkonomija Victoria Group dobila kredit od 75 miliona dolara

Victoria Group dobila kredit od 75 miliona dolara

by bifadmin

Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke, potpisala je ugovor o 75 miliona dolara kredita sa kompanijom Victoria Group


Victoria Group, vodeći agroindustrijski koncern u Srbiji, iskoristiće ovaj šestogodišnji kreditni aranžman za kratkoročno i srednjeročno refinansiranje, jačanje obrtnog kapitala i dalje unapređenje poslovanja i poljoprivrednog sektora. Sredstva od kredita će koristiti četiri članice grupe: Victoriaoil, Sojaprotein, Victoria Logistic i Fertil. „Imajući u vidu veoma stroge kriterijume IFC-a, veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili potvrdu o uspešnosti našeg poslovanja. Naime, odobrenju ovog kredita od strane jedne od najvećih svetskih finansijskih institucija prethodila je detaljna šestomesečna procena svih segmenata poslovanja kompanije – od poslovne strategije i finansijskih rezultata do politike zapošljavanja, kvaliteta menadžmenta, ulaganja kompanije u lokalnu zajednicu i fokusa na obnovljive izvore energije. Ova činjenica, kao i podatak da se EBRD od 2009. godine nalazi u vlasničkoj strukturi Victoria Group, govori u prilog tome da naša kompanija predstavlja pouzdanog i poželjnogpartnera za međunarodne finansijske institucije i investitore“, izjavio je Zoran Mitrović, generalni direktor Victoria Group.

IFC je do sada u Srbiju investirao oko 758 miliona dolara, odnosno 563 miliona evra. U poslednjim transakcijama obezbeđeno je preko 250 miliona evra za direktno finansiranje srpskih agrokompanija, dok je kroz savetodavne usluge pružena pomoć u unapređenju korporativnog upravljanja i uvođenju novih standarda kako bi se osvojila nova tržišta i kupci. „IFC radi zajedno sa kompanijom Victoria Group na povećanju proizvodnje hrane i uljarica u Srbiji, a ovaj kredit će ujedno doprineti sveobuhvatnom poljoprivrednom i ekonomskom razvoju zemlje pošto Victoria Group sarađuje sa velikim brojem poljoprivrednih proizvođača“, istakao je Gi Elena, direktor za proizvodnju, agroposlove i usluge za region Evrope, Bliskog Istoka i Severne Afrike.

Pročitajte i ovo...