/ Vesti / Alarm za mozak
BiF Analize Čitajte B&F online

Alarm za mozak

This post has already been read 703 times!

IBM, Excel Medical Electronics i Odeljenje za neurohirurgiju Univerziteta u Los Anđelesu (UCLA) testiraju alarmni sistem koji će moći da predvidi budući porast moždanog pritiska kod pacijenata na intenzivnoj nezi.

ibm mozak
Elektronski sistem koji objedinjuje prenos vitalnih signala, kao što su intrakranijalni pritisak, puls, disanje, mogao bi već u skorijoj budućnosti da bude od velike pomoći medicinskom osoblju u nezi hospitalizovanih pacijenata. Ovakav projekat pokazuje da su aplikacije koje obrađuju velike količine unetih podataka, osim u fizici i matematici, kao i u finansijskom svetu, veoma primenjive i u oblasti medicine. U medicinskom centru Ronald Regan u sklopu UCLA metoda koju su razvili stručnjaci IBM i Excel Medical Electronics se već eksperimentalno primenjuje.

Odeljenje za neurohirurgiju UCLA dobilo je 1,2 miliona dolara pomoći od Nacionalnog Instituta za neurološke poremećaje i moždane udare za ovu studiju intrakranijalnog pritiska i razvoj alarmnog sistema. Tokom osam godina istraživanja u razvoj sistema uključile su se i dve IT kompanije, IBm je doprineo svojim InfoSphere striming softverom a Excel Medical Electronics svojim BedMasterEX analitičkom aplikacijom koju već koristi preko 80% medicinskih ustanova u SAD.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close