Close
/ Uncategorized / Kompanija “Aero East Europe” dobitnik nagrade za investiciju godine “Aurea 2013”
BiF Analize Čitajte B&F online

Kompanija “Aero East Europe” dobitnik nagrade za investiciju godine “Aurea 2013”

Redakcija BIF on 28/03/2013 - 12:17 in Uncategorized, Politika i društvo

This post has already been read 681 times!

Preduzeće “Aero East Europe” dobitnik je ovogodišnje nagrade za investiciju godine “Aurea”. Fabrika iz Kraljeva proizvela je tokom 2012. godine novi avion – “SILA 450 C” posebno prilagođen za tržište ultra lakih aviona.

Glavnu nagradu pobedniku je uručio direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Božidar Laganin, a dodeli priznanja u beogradskom “Aeroklubu” prisustvovali su mnogobrojni predstavnici diplomatskog kora, poslovne zajednice i medija.

Dobitnik Aurea nagrade

Milorad Matić, direktor preduzeća “Aero East Europe”, zahvalio se “eKapiji” i istakao da su vrlo počastvovani nagradom budući da  “Aurea” promoviše prave vrednosti:

„Dobijanje ove nagrade nam je poruka da vredi planirati dugoročno, čak i u ovo teško vreme, jer je rezultat,  pre ili kasnije, neizostavan. Naš novi avion “SILA 450 C”, koji je kompletno rađen po specijalnim LTF-UL standardima, dobio je nemački sertifikat koji će nam zvanično biti uručen 24. aprila na najvećem međunarodnom sajmu avijacije. Sklopili smo ugovor vredan više od 1,2 mil EUR sa nemačkim distributerom za 27 aviona tipa “SILA 450 C”. Naše tržište je cela Evropa, a pregovaramo i sa kupcima iz Australije, Amerike i afričkih zemalja”.

Osim glavne nagrade dodeljena su i dva specijalna priznanja. Priznanje za inovativnost pripalo je preduzeću BSK iz Obrenovca, koje je razvilo vаzdušni bеrаč jagodastog voća “KOKAN 500S” namenjen za branje malina, kupina, borovnice i ribizle.

Žiri je imao težak zadatak, pa su po prvi put dodeljena dva priznanja za društvenu korisnost i to kompanijama “Kirka Suri” za mikro postrojenje za sagorevanje biomase i “Jugo-Impex E.E.R” za postrojenje za reciklažu.

„Prošla godina je bila veoma teška za celu poslovnu zajednicu u Srbiji, regionu, a i globalno. Pravo je zadovoljstvo videti da i u takvoj situaciji postoje firme koje posluju dobro i investiraju u projekte na koje možemo samo biti ponosni. Zadovoljstvo je videti i odvažnost koju ima “Aero East Europe” kada svoj avion, koji je napravljen u Kraljevu, poredi sa “Cesnom” i kada je spreman da se sa njima takmiči na globalnom tržištu. Slično bi se moglo reći i za ostale nominovane za nagradu “Aurea 2013”. Misija “Auree” je da pomogne da se o svim ovim projektima što više čuje, a nadamo se da će taj glas čuti i oni koji kreiraju poslovno okruženje u Srbiji, jer ovakvi projekti predstavljaju ulaznicu za svetliju budućnost naše zemlje”, rekao je direktor “eKapije” Zdravko Lončar.

Partner “eKapije” na projektu “Aurea” ove godine je novosadska IT kompanija “M&I Systems, Co. Group”.  Dragoljub Prijić, direktor Global Services u kompaniji naveo je da “M&I Systems, Co. Group” više od dve decenije osnovu svog poslovanja zasniva upravo na inovativnosti, naprednim tehnologijama i originalnim proizvodima i rešenjima.

Poslovni portal “eKapija” nagradu “Aurea” dodelio je peti put za redom.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *