/ Vesti / Predstavljen Samsung Galaxy S4, Apple da se pripremi
BiF Analize Čitajte B&F online

Predstavljen Samsung Galaxy S4, Apple da se pripremi

This post has already been read 722 times!

Najnovija generacija Galaxy telefona ista je samo u pogledu dizajna. Uvedene mnoge novine, među kojima je najviše pažnje privukla mogućnost upravljanja ekrana pogledom pomoću softvera koji prati kretanje očnih jabučica.

988748-samsung-galaxy-s4

Model S3 prošle godine prodat je u preko 40 miliona primeraka širom sveta, a Samsung je po prvi put pretekao američki Apple po tržišnom udelu, uprkos nekoliko sudskih sporova sa najvećim konkurentom. U petak 15. marta javnosti je predstavljen Galaxy S4, koji će se naći u zvaničnoj prodaji već početkom aprila. Predstavnici kompanije objavili su da će 327 mobilnih operatera iz 155 zemalja snabdevati korinsike ovim telefonom. Ipak, vrednost akcija Samsunga posle ove promocije pala je za 1,7% u Seulu, zbog zabrinutosti analitičara usled “smanjenog prostora za inovacije na pametnim telefonima”.

Sa 130g i kamerom od 13MP, 2GB RAM memorije, 20% jačom baterijom i ekranom neznatno većim od prethodnika, prezentacija novog modela bila je ipak najviše usmerena na njegov ugrađeni softver. Uz softver koji prati pomeranje očnih zenica i lice korisnika, skrolovanje i upotrebu dokumenata i filmova (na skretanje pogleda od telefona, videoklip se pauzira), S4 poseduje i simultanog prevodioca za devet jezika, S Health program za bavljenje fitnesom i održavanje idealne figure (meri kategorije od unetih i potrošenih kalorija, do napravljenih koraka, vlažnosti vazduha…), kao i mogućnost povezivanja sa ostalim Samsung uređajima poslednje generacije (Samsung Hub).

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close