Close
/ Politika i društvo / U celom regionu rekordno niske temperature za ovo doba godine
BiF Analize Čitajte B&F online

U celom regionu rekordno niske temperature za ovo doba godine

Redakcija BIF on 26/03/2013 - 15:37 in Politika i društvo

This post has already been read 3158 times!

Sneg krajem marta nije iznenadio samo nas (i naše poznate putare), već i mnoge okolne zemlje. Umesto da iznad naših glava lete ptice povratnice iz toplijih krajeva, pored nas proleću grudve snega. Hladni talas koji je došao preko Slovenije spustio je na ovim prostorima temperature na 50-godišnji minimum, a količinu snega ove zime podigao na poluvekovni maksimum.

Slovenačka javnost je zabrinuta zbog hladnih dana koji dolaze a u Rumuniji je premijer Viktor Ponta najavio čak i video konferenciju sa lokalnim vlastima zbog ovog zahlađenja. Širom Rumunije na oprezu su putari, komunalci i lekari zbog sve većih padavina.

pas

Sneg je počeo da pada i u susednoj Moldaviji, što dodatno uzbunjuje građane Rumunije koje u narednim danima očekuju prave zimske temperature.

Kod nas je sneg padao od sinoć do sredine današnjeg dana. Na granici sa Mađarskom oformljene su kolone teških vozila koja ne mogu da prođu u ovu centralnoevropsku zemlju, a i u Hrvatskoj je na pojedinim putevima stupila na snagu zabrana za teretna vozila.

I u većem delu Bosne I Hercegovine jutros je otežan saobraćaj zbog snega, javili su mediji u BiH.

Jedna zanimljiva vest je međutim danas ugrejala bar srca ljubitelja fudbala – iako se mislilo da će biti otkazana, utkamice između Srbije i Škotske će ipak biti jer su škotski navijači kojima očigledno nije hladno u  kiltovima pomogli da se uklone padavine sa stadiona Karađorđe.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *