Home Vesti Vip mobile ostvario veliki rast u 2012.

Vip mobile ostvario veliki rast u 2012.

by bifadmin

Tokom prošle godine broj korisnika usluga kompanije Vip mobile u Srbiji porastao je za 13,2% na više od 1,8 miliona korisnika, dok je tržišno učešće kompanije iznosilo 17,8%.


Prihodi Vip mobile su porasli za 24% na 18,1 milijardi dinara, dok je dobit pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) bila za čak 72% viša u poređenju sa 2011. godinom i iznosila je 5,5 milijardi dinara. Kako kažu u ovoj kompaniji, ostvareni rast je posledica sve većeg broja korisnika, uz primetan rast u postpejd segmentu među privatnim i poslovnim klijentima. Više od polovine prenetih brojeva, preko 114.000, sada je uključeno u Vip mrežu.

„Uprkos makroekonomskim uslovima i pojačanoj konkurenciji, Vip je među najbrže rastućim operaterima u regionu. Tokom 2012. rasla je potražnja za smart telefonima, tabletima i laptop računarima u okviru naših tarifa, kao i internet saobraćaj“, izjavio je Tanasis Kacirumpas, direktor Vip mobile. Vip je od 2007. godine uložio više od 748 miliona evra u Srbiji, čime je postao najveći grinfild investitor u zemlji, a tokom prošle godine je uložio 6,5 milijardi dinara.

Pročitajte i ovo...