Close
/ Vesti / Vol Strit u naletu
BiF Analize Čitajte B&F online

Vol Strit u naletu

Redakcija BIF on 07/03/2013 - 09:59 in Vesti, Ekonomija

This post has already been read 799 times!

Vrednost akcija na Val Stritu juče je dostigla novi rekord, nastavivši trend od utorka, ustanovljen po objavljivanju pozitivnih rezultata najnovije američke statistike o tržištu rada.

wall-street-bull

Po objavljivanju zvanične statistike koja pokazuje da su velike kompanije u SAD tokom februara kreirale više novih radnih mesta nego što je bilo potrebno, indeks Dow Jones porastao je 42,5 poena, odnosno 0,3%, na 14,296. Najveći dobitnik u poslednja dva dana bila je Bank of America, čije akcije su porasle za 3,2%, dok je najveći gubitnik bila kompanija Microsoft, čije akcije su pale za 0,9% posle objavljivanja vesti o novčanoj kazni od strane EU.

Nasdaq indeks kompanija koje posluju u IT sektoru je neznatno pao, za 1,8 poena, tj. 0,1%. Poslednji pokazatelji glavnih indeksa govore da je trgovanje na Val Stritu prevazišlo gubitke izazvane globalnom finansijskom krizom 2008. godine. Trgovanje akcijama, pa i pokretanje čitave američke ekonomije, bilo je potpomognuto kampanjom FED koja je obuhvatala kupovinu obveznica u velikom obimu, uz zadržavanje kamatnih stopa na minimumu

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *