Home VestiBiznis & Finansije Letnja praksa u Srbiji za studente iz dijaspore

Letnja praksa u Srbiji za studente iz dijaspore

by bifadmin

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), uz podršku ambasade Švajcarske, otvorila je treći konkurs „Upoznaj državu Srbiju“ kojim poziva studente iz dijaspore da se prijave za letnju praksu od 1. do 19. jula u lokalnim samoupravama i kompanijama u Srbiji.

Cilj projekta je upoznavanje studenata sa načinom funkcionisanja lokalne administracije i privrede, kao i motivisanje da se trajno vrate u Srbiju i znanje i iskustvo stečeno u inostranstvu upotrebe za podsticanje lokalnog ekonomskog razvoja. Gradovi i opštine koji su do sada potvrdili učešće su Beograd, Niš, Kragujevac, Užice, Ruma, Pirot, Negotin i Kikinda.

Rok za prijavljivanje je 15. jun, a uslovi koje bi kandidati trebalo da ispunjavaju jesu da govore, pišu i čitaju srpski jezik, da se trenutno nalaze na osnovnim ili postdiplomskim studijama odnosno specijalizaciji u inostranstvu, kao i da postižu zavidne rezultate.

Dokumenta koja su obavezni da prilože su motivaciono pismo, skenirana prva strana pasoša, dokaz o studijama u inostranstvu u toku školske 2012/2013 i biografija sa fotografijom ne starijom od godinu dana sa detaljnim podacima o studijama, osvojenim nagradama, radnom iskustvu i ostalim interesovanjima relevantnim za ovaj projekat. Detaljnije informacije o načinu prijavljivanja mogu da nađu na adresi www.naled-serbia.org/upoznajsrbiju. NALED će u saradnji sa partnerima i opštinama obezbediti obuku, materijale, ishranu i smeštaj za studente.

students

U prethodne dve godine letnju praksu prošlo je 37 studenata iz SAD, Kanade, Francuske, Italije, Nemačke, Austrije, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Slovačke i Makedonije, a nova znanja sticali su u 30 lokalnih samouprava i 15 kompanija.

NALED je na društvenoj mreži Facebook pokrenuo stranicu „Serbia calling„, na kojoj informiše studente o mogućnostima prakse, zaposlenja, kao i kulturno-društvenim manifestacijama u Srbiji.

Pročitajte i ovo...