Home VestiIT i nauka Netflix ima sve više pretplatnika

Netflix ima sve više pretplatnika

by bifadmin

Netflix, američki provajder filmova za striming, običnim radnim danima čini trećinu internet sadržaja koji ulaze u američke domove. To je više od Youtubea, Hulua, Amazona, HBO Go, iTunesa i BitTorrenta zajedno.

Saobraćaj ka Netflixu najviše poraste oko 10 sati uveče međutim do ponoći već dramatično opadne. Najviše pretplatnika Netfilx je imao za sopstveni igrani program „Kula od karata“ (House of cards) sa Kevinom Spejsijem u glavnoj ulozi, koji su pre nego što je počeo da beleži sjajne rezultate mnogi kritikovali.

netflix

Netflix sada ima preko 36 miliona pretplatnika koji gledaju četiri milijarde sati programa u svakom kvartalu na preko 1000 različitih uređaja. Zato je kompanija zakupljivala specijalizovane servere za video materijal, kako bi ispunila zahteve korisnika za kvalitetom. Danas kada pretplatnik klikne na dugme za striming nekog filma Netflix ga u deliću sekunde usmerava na server koji mu je najbliži i među desetinama verzija filma bira najodgovarajući za spravu preko koje ga gledalac strimuje.

Više o ovome na sajtu Blumberga

Pročitajte i ovo...