Home VestiEkonomija Izabran najbolji preduzetnik sveta

Izabran najbolji preduzetnik sveta

by bifadmin

Nažalost, nije u pitanju Darko Budeč, naš predstavnik na Ernst&Youngovom takmičenju za najboljeg preduzetnika sveta, već Hamdi Ulukaya, osnivač kompanije Chobani.

pobednik

Hamdi je rodjen na farmi u istočnoj Turskoj a u Ameriku je otišao 1994. godine kako bi učio jezik i završio poslovnu školu. Sa proizvodnjom feta sira pocinje 2002. godine nakon posete njegovog oca kojem se nije dopao sir koji je mogao da se kupi u prodavnicama. Tri godine nakon toga kupio je zatvorenu fabriku jogurta, kada je i osnovao kompanju Chobani, danas najpoznatiji brend u Americi za proizvodnju jogurta. Počeo je sa 5 zaposlenih a danas ih ima 2200.

Darko Budeč, osnivač i Predsednik kompanije BUCK d.o.o. iz Beograda, prvi predstavnik Srbije na ovom prestižnom takmičenju rekao je tom prilikom: „Naša zemlja je na ovom takmičenju predstavljena jako srdačno a svi su pokazali veliko interesovanje za preduzetništvo i poslovnu klimu uopšte u Srbiji. Ostvarili smo nekoliko direktnih kontakata koji će se u narednom periodu javiti radi ispitivanja konkretnih mogućnosti za investiranje u Srbiju.“

Pročitajte i ovo...