Home VestiIT i nauka Sa novom verzijom Androida Google objavljuje rat Microsoft-u, Nintendu, Apple-u i Sony-u

Sa novom verzijom Androida Google objavljuje rat Microsoft-u, Nintendu, Apple-u i Sony-u

by bifadmin

Kompanija Google radi na novoj video igrici koja će biti bazirana na Androidu, istom operativnom sistemu koji trenutno koriste skoro svi svetski smart telefoni, kao i milioni drugih uređaja.

Android-vs-Apple-title

Ideja o ovakvoj video igrici mnogo obećava ali su reakcije i kritike različite. Veruje se da Google takođe radi i na Android pametnom ručnom satu kao i da se planira proizvodnja nove verzije Nexus Q, uređaja koji predstavlja pravi takmac smart televizorima, Apple proizvodima i sličnim uređajima. Ukoliko se ove glasine pokažu istinitim, to će pokazati dve stvari. Prvo, da apsolutno svako, čak i Apple radi na poizvodnji video konzole, kako bi svi korisnici video igrice zarobljene na svojim telefonima lako prebacili na svoj TV uređaj. I drugo, da Android postaje sve laganiji, zamišljen kao univerzalni operativni sistem pogodan za skoro bilo koju aplikaciju koju ljudski um možeda zamisli.

Takođe priča se da je naredna verzija Androida manja od trenutne verzije i da zauzima ne više od 512 megabajta RAM memorije naspram prethodnog jednog gigabajta. Činjenica je da Google ne može nastaviti da smanjuje Android zauvek, ali kako memorija postaje sve jeftinija i jeftinija, ova  verzija Andrioda koja na kraju krajeva ne košta ništa i ne zahteva plaćanje licence, mogla bi postati baza softvera apsolutno svakog uređaja koji poseduje procesor u sebi, što će u eri računarstva koja je pred nama, kada će naš toster biti isto toliko „pametan“ kao i naš  iPhone, predstavljati svakodnevnu potrebu.

Pročitajte i ovo...