Home VestiEkonomija Strateška saradnja EPS i SAP

Strateška saradnja EPS i SAP

by bifadmin

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ i kompanija SAP potpisale su ugovor o implementaciji SAP poslovnog softvera u EPS-u, kao deo strateške saradnje između dve kompanije.

DSCF2754 za saopstenje

Saradnja koja započinje ovim projektom ima za cilj da pomogne „Elektroprivredi Srbije“ da, kroz postavljanje informatičkih temelja za dalji razvoj kompanije, primeni i najbolju svetsku praksu u domenu poslovnog softvera u oblasti energetike i time stane rame uz rame sa najvećim elektro-energetskim kompanijama na svetu. „Uvođenje SAP poslovnog softvera i najbolje svetske prakse koju on nosi sa sobom, omogućiće nam konsolidaciju, bolje upravljanje resursima i poslovnim procesima u kompaniji, bolju kontrolu i transparentnost poslovanja, jednom rečju omogućiće nam da radimo efikasnije i efektivnije. Očekuje nas veoma važan period u daljem razvoju i modernizaciji Elektroprivrede Srbije, a ovaj projekat je jedan u nizu koji će to omogućiti“, rekao je Aleksandar Obradović, v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Srbije.

Povodom početka saradnje EPS-a i SAP-a, generalni direktor SAP-a za Jugoistočnu Evropu, Vojislav Genić rekao je sledeće: „Za nas je ovo izuzetno važan korak u cilju ostvarivanju dugoročne saradnje sa „Elektroprivredom Srbije“ i za našu kompaniju daleko najvažniji projekat u regionu Jugoistočne Evrope. S obzirom na našu ekspertizu u domenu poslovnog softvera kao i veliko iskustvo u energetskom sektoru, smatramo da ćemo dati značajan doprinos „Elektroprivredi Srbije“ u ostvarivanju njenih strateških ciljeva. Naš cilj je da pomognemo „Elektroprivredi Srbije“ da bude što uspešnija i modernija kompanija i zbog toga ćemo projektu dati prioritet i uključiti naše najbolje eksperte iz zemlje i inostranstva.“ Početak projekta planiran je za 1. jul 2013. godine.

Pročitajte i ovo...