Home Posle 5 50.000 pasa lutalica na ulicama Detroita

50.000 pasa lutalica na ulicama Detroita

by bifadmin


Nekadašnji centar američke industrije, skoro u potpunosti ruiniran i prepušten kriminalu u godinama krize, sada se suočava i sa čoporima napuštenih pasa.

dogs

Blokovi napuštenih i zapuštenih kuća, propale fabrike, opustele ulice na periferiji, najveća stopa kriminala i ubistava u SAD, a sada i veliki broj udruženih pasa lutalica, postali su simboli tzv. „Motornog grada“, Detroita. Gradske vlasti u moru problema, usled proglašenog bankrota, sada moraju da iznađu rešenje i za pitanje preko 50.000 pasa, koje su u velikoj većini na milost i nemilost ulice prepustili njihovi vlasnici, suočeni sa sve većom oskudicom ili prilikom odlaska iz Detroita. U gradu u kome je do pre šest godina bilo oko 1,8 miliona stanovnika danas živi tek njih 700.000.

Ovaj problem obuhvata uključivanje komisija za bezbednost, ali i udruženja za zaštitu životinja. Grad nema dovoljno vremena, sredstava, niti ljudi da se pozabavi time. Tokom prošle godine prijavljeno je 903 napada na ljude od strane izgladnelih životinja, a službenici pošte već neko vreme ne dostavljaju isporuke u određene delove grada. Lokalni azili za pse nemaju kapacitete da prihvate toliki broj životinja i primorani su da uspavaju čak 70% privedenih kučića. Bloomberg je izvestio da gradsko Odeljenje za kontrolu životinja sada raspolaže samo sa petoro službenika za gradsku površinu od 139 kvadratnih milja.

Pročitajte i ovo...