Home VestiIT i nauka Aplikacija za vremensku prognozu: Javite vremenske prilike u svom kraju

Aplikacija za vremensku prognozu: Javite vremenske prilike u svom kraju

by bifadmin

Ourcast Inc. nudi mobilnu aplikacija Minutley, koja ima potpuno drugačiji pristup pravljenju meteoroloških izveštaja: prognoze objavljuju građani, a ne meteorolozi.

mzl.gxhptszl

Svaki korisnik aplikacije ima mogućnost da pošalje svoj izveštaj o trenutnim  vremenskim prilikama na području na kojem se nalazi. Na taj način drugi korisnici mogu dobiti daleko preciznije podatke o trenutnom stanju nego ako se oslanjaju na automatske aplikacije. To se najbolje oseti u velokom gradu, gde u centru može da pljušti, a da na periferiji ne padne kap kiše.

Korišćenje aplikacije izuzetno je jednostavno i zasniva se na velikim i jasnim ikonama. Korisnik može i da slika vremenske uslove i tako pokaže  „stvarno stanje na terenu“. Ako se nalazite u Sjedinjenim Državama, Minutley nudi i mogućnost pregleda vremenskih prilika na karti grada, kao i procenu kakvo će vreme biti u sledeća dva sata. Jedini problem sa ovom aplikacijom je što je u pojedinim gradovima koristi premalo ljudi,  pa informacija o vremenskim uslovima gotovo i da nema. Za velike gradove u kojima ima više korisnika, Minutley je dobar orijentir kako se obući pri izlasku iz stana.

Minutley je besplatan i za korisnike Androida i OS-a, a njegova se preciznost povećava sa brojem korisnika na pojedinom području.

Pročitajte i ovo...