Home Posle 5 Kineska vlada pokušava da obuzda nepristojne turiste

Kineska vlada pokušava da obuzda nepristojne turiste

by bifadmin

Kineska Komunistička partija odlučila je da se ozbiljnije pozabavi ponašanjem svojih turista u inostranstvu posle izveštaja o njihovom vandalskom ponašanju u muzejima i zoološkim vrtovima širom sveta.

Naime, u najvećoj azijskoj privredi objavljene su mere “jače javne supervizije” – kineske ambasade širom sveta dobile su naređenje da nadgledaju ponašanje svojih turista u zemljama odakle su. Inače Kinezi su najbrojniji svetski turisti – prošle godine ih 83 miliona putovalo van granica svoje zemlje.

kinezi

Tada su neki od njih povređivali životinje u zoološkim vrtovima ali i skrnavili vekovima staru istrojisku baštinu. Da podsetimo, nedavno je jedan kineski tinejdžer izazvao skandal kada je nacrtao svoje ime na 3.500 godina star hram u Egiptu. Takođe, poslednjih nedelja mediji su brujali o tome kako Kinezi podnose lažne dokaze da su u braku da bi dobili popuste za medeni mesec na Maldivima i kako puštaju decu da vrše nuždu nasred tajvanskog aerodroma. Osim toga, kineski turisti umeju i da se potuku u avionima, pa i da izazovu prinudno sletanje.

“Nadamo se da će nove mere nadzora poboljšati naše odnose sa drugim zemljama i da će se naši turisti pristojnije ponašati”, izjavio je ovim povodom kineski ministar spoljnih poslova Hong Lei.

Izvor: Times of India

Pročitajte i ovo...