Home VestiEkonomija Najveće investicione banke ponovo zapošljavaju

Najveće investicione banke ponovo zapošljavaju

by bifadmin

Nomura, Citigroup i Bank of America su počele ponovo da upošljavaju dilere i trejdere u Evropi, posle dvogodišnjeg negativnog trenda i pada broja zaposlenih, kada su hiljade bankara izgubile svoj posao.

wall-street-bull

Tokom poslednjih nekoliko godina, ukoliko bi i dolazilo do zapošljavanja novih radnika u najvećim investicionim bankama, to je bilo isključivo u odeljenjima za IT i risk menadžment. U poslednje dve godine deset najvećih svetskih investicionih banaka otpuštale se oko 8% zaposlenih na godišnjem nivou, ali u prvoj polovini došlo je do značajnog smanjenja ovog trenda i smanjenja broja radnika od 0,8%, piše Financial Times.
Ne samo da je došlo do desetostrukog smanjenja otpuštanja, već je u oblastima gde ih je bilo najviše u prethodnom periodu došlo i do novog zapošljavanja. Među onima koji ponovo zapošljavaju je i japanska Nomura, koja traži čak i iskusne bankare na višim pozicijima za dalju ekspanziju na teritoriji Sjedinjenih Država. Citigroup, koji je prošle godine pravio velike kadrovske rezove, takođe opet regrutuje bankare za inesticioni biznis u Evropi, baš kao i Bank of America Merrill Lynch, piše FT.

Pročitajte i ovo...