Home VestiIT i nauka Brzina širokopojasne konekcije utiče na visinu prihoda

Brzina širokopojasne konekcije utiče na visinu prihoda

by bifadmin

U saradnji sa konsultantskom kućom Arthur D. Little i Univerzitetom Chalmers, kompanija Ericsson objavila je rezultate zajedničke studije, koja prikazuje ekonomski uticaj koji brzina širokopojasne konekcije ima na domaćinstva.

Ovo istraživanje pokazuje koji su početni minimumi povećanja brzine, koja je neophodna kako bi se ostvario značajniji pomak u prihodima domaćinstava. Ovi parametri su drugačiji za zemlje članice OECD-a (Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj) i BIC-a (Brazil, Indija i Kina).

internet

Prema rezultatima studije, bolje se kotiraju zemlje OECD-a, koje podržavaju ideju da je dobit viša ukoliko se putem širokopojasne konekcije omogući pristup naprednijim servisima. Prosečno uvećanje prihoda, u zemljama OECD-a, bilo je oko 120 dolara za povećanje brzine širokopojasne konekcije sa 4 na 8 Mbps. U BIC zemljama, prosečno povećanje prihoda je 46 dolara za ubrzanje konekcije sa 0.5 na 4 Mbps.

„Rezultati su u skladu sa našim prethodnim studijama, koje smo sproveli u 33 zemlje. Svi su pokazatelji da brzina širokopojasne konekcije pozitivno utiče na ekonomske aspekte. Svesni smo da je brzina veoma važna i da će njeno povećanje doneti pozitivan uticaj“, izjavio je Sebastijan Tolstoj iz kompanije Ericsson.

Martin Glauman, partner u konsultantskoj kući Arthur D. Little, istakao je: „Rezultati studije su jasan pokazatelj da je brzina širokopojasne konekcije pokretač ekonomskog rasta. Ipak, u mnogim zemljama, regulatorna tela usporavaju razvitak širokopojasne konekcije. Oni moraju da shvate i prihvate širokopojasnu konekciju kao nacionalni imperativ. Širokopojasna konekcija omogućava domaćinstvima razvoj i povećanje produktivnosti kroz online edukaciju i biznis servise, ali isto tako im i otvara nove potrošačke kanale koji utiču na razvoj ekonomije država“.

Pročitajte i ovo...