Home VestiIT i nauka HP predstavio nove usluge za privatnost podataka

HP predstavio nove usluge za privatnost podataka

by bifadmin

Standardno brisanje podataka sa starih IT sistema, hardvera i servera, odnosno sa iznajmljene opreme koja se vraća, nije dovoljno da bi se trajno uklonile poverljive informacije.

Zato je HP predstavio usluge za privatnost podataka, sveobuhvatni paket IT servisa koji štiti osetljive podatke radi smanjivanja rizika i unapređivanja životnog ciklusa upravljanja podacima u skladu sa zakonskim propisima.

HP Data Sanitization usluga obezbeđuje resurse i alate koji garantuju da se podaci ne mogu pronaći niti rekonstruisati sa ovih uređaja. HP-ovi stručnjaci pružaju ovu uslugu i proveravaju da su sve procedure uklanjanja sprovedene u skladu sa unapred definisanim kriterijumima.

zastita

Radi kontrole osetljivih podataka, HP nudi dve usluge koje smajuju rizike i garantuju usklađenost sa regulativom vezanom za privatnost:
• HP Defective Media Retention (DMR) omogućava korisnicima da kontrolišu medijume i podatke u slučaju kvara diska. Predstavnik HP-ove podrške će napraviti dijagnozu problema i poslati osoblje da zameni pokvareni disk ili deo.
• HP Comprehensive Defective Material Retention (CDMR) omogućava korisnicima da sačuvaju podatke sa komponenti koje se pokvare, bez obzira gde se nalaze u trenutku kvara.

HP Asset Recovery usluge obuhvataju prilagođene planove za praćenje resursa — od pakovanja i slanja, preko obrade, do ponovne prodaje i recikliranja — što korisnicima omogućava da lako upravljaju potencijalnim rizicima, kao i da optimizuju situaciju sa viškom IT opreme.

Pročitajte i ovo...