Home Posle 5 Pet godina pošto ga je Miladin Kovačević poslao u komu pretrčao maraton

Pet godina pošto ga je Miladin Kovačević poslao u komu pretrčao maraton

by bifadmin

Danas nam je stigla vest da je Miladin Kovačević, košarkaš koji je pre pet godina u jednom američkom kafiću brutalno pretukao studenta Brajana Štajnhauera, angažovan na dve godine u  novosadskom klubu Meridijan. O Kovačeviću se godinama ovde priča, delom i zato što je Republika Srbija tajnom odlukom platila milion dolara Americi da njeno pravosuđe odustane od krivičnog gonjenja istog, ali do skoro nismo znali šta se desilo sa pretučenim Štajnhauerom.

brajan

A Brajan Štajnahuer je 2008. godine kada je isprebijan prvo 3 meseca ležao u komi, da bi potom kada se probudio utvrđeno da mu je mozak toliko ozbiljno povređen da možda nikada više neće moći da govori. Upornošću i čvrstom voljom on se oporavio koliko je to moguće – i dalje ima smetnje u govoru ali priča razumljivo, a uz bolne vežbe toliko je napredovao da je uspeo i da istrči njujorški maraton.

TV stanica  NYRR napravila je emisiju o njemu u kojoj Štajnhauer govori o tome kako je učio da hoda i priča, i kako mu je velika želja omogućila povratak u normalu, zaposlenje u revizorskoj kući KPMG i osnivanje Fonda za pomoć deci koja su pretrpela teška oštećenja mozga nakon što su pretučena. Ovde možete pogledati priču o pravoj hrabrosti:

Pročitajte i ovo...