Home VestiEkonomija Uzbunjivač tuži banku Morgan Stenli

Uzbunjivač tuži banku Morgan Stenli

by bifadmin

Bivši revizor iz Morgan Stenlija tuži svog nekadašnjeg poslodavca zato što su zanemarivani njegovi izveštaji o tome da banka daje previše rizičnih kredita i zato što su njegovi šefovi sva revizorova upozorenja “gurali pod tepih”.

Naime, Said Ahmed je ovog meseca podneo tužbu jednom njujorškom sudu zbog stupanja na snagu novog zakona o uzbunjivačima kreiranog u okviru reforme finansijskog sistema.

sud

Pošto su njegovi direktni nadređeni u banci zanemarivali ove izveštaje Ahmed je poslao anonimni faks svim rukovodiocima Morgan Stenlija, pa čak i tadašnjem izvršnom direktoru Džonu Meku. Ahmed tvrdi da je vođena “namerno spora” istraga o njegovim tvrdnjama što je konačno kod njega izazvalo “emotivni stres” i navelo ga da ode iz firme zbog zdravstvenih problema.

Bivši revizor sada traži od banke dve otpremnine sa kamatom kao i nadoknadu štete.

Iz banke kažu da su sproveli istragu o svemu onome što je Ahmed tvrdio i da su njegovi izveštaji okvalifikovani kao neosnovani, stoga ne nameravaju da priznaju krivicu.

Ova tužba dolazi u pogrešno vreme za banku koja se priprema da poveća kreditiranje u svojoj privatnoj banci kako bi se preorijentisala na bezbednije poslovanje.

Izvor: Fajnenšl Tajms

Pročitajte i ovo...