Home VestiEkonomija Lidl otvara supermarket i u Rakovici?

Lidl otvara supermarket i u Rakovici?

by bifadmin

Diskontni lanac Lidl potvrdio izgradiće supermarket na teritoriji opštine Rakovica, bar prema tvrdnjama lokalne vlasti, dok iz nemačke kompanije ćute.

„Jedina lokacija u Beogradu koju je izabrao nemački Lidl je na našoj teritoriji. Pored Rakovice, Lidl je obezbedio još 15 lokacija i u fazi je ekspanzije na srpskom tržištu“, rekli su iz Odseka za informisanje opštine Rakovica Večernjim novostima. Prema njihovim rečima radovi bi trebalo da počnu do kraja 2014.

Još ranije je iz Lidla potvrđeno da su kupili zemljište za izgradnju supermarketa u Beogradu. Sada se spekuliše da lokacija u Rakovici nije jedina koju je za svoj supermarket „rezervisao“ poznati nemački diskontni lanac.

lidl rakovica

Naime, nedavno je list „Politika“ objavio da će Lidl otvoriti supermarket u Ulici Vojislava Ilića, na teritoriji opštine Zvezdara. Prema saznanjima „Politike“, u pitanju je lokacija koja je pripadala preduzeću Metal, koju je Lidl kupio od kompanije Delta Miroslava Miškovića. Osim toga, nemački diskonter, kako navodi list, sa Deltom pregovara i o drugim lokacijama.

Za sada se zna da je Lidl pribavio peetnaestak lokacija širom Srbije, pre svega u Nišu i Novom Sadu.

A dok se glasine o širenju Lidla uveliko šire čaršijom u ovom tekstu možete pročitati kako se ovdašnja konkkurencija priprema na dolazak nemačkog giganta.

Pročitajte i ovo...