Home VestiBiznis & Finansije Smanjenje troškova prioritet kompanija u razvijenim i zemljama u razvoju

Smanjenje troškova prioritet kompanija u razvijenim i zemljama u razvoju

by bifadmin

Opadanje poslovne sigurnosti u ekonomijama koje se odlikuju brzim rastom dovelo je do smanjenja jaza koji ih deli od zrelih tržišta pošto efikasnost postaje glavni pokretač održanja kompetitivnosti bez usporavanja rasta, otkriva nova anketa kompanije Regus. Istraživanja su pokazala da kompanije daju prioritet merama za smanjenje troškova, od zadržavanja talenata do fleksibilnih radnih prostora, kako bi na najbolji način iskoristili postojeća sredstva i omogućili brzo i fleksibilno proširivanje.

Najnovijom anketom kompanije Regus za određivanje Indeksa poslovne sigurnosti (Business Confidence Index, BCI), kojom je obuhvaćeno više od 20.000 starijeg rukovodstvenog osoblja u preko 95 zemalja, utvrđeno je da je nivo sigurnosti u zrelim ekonomijama porastao za 5 poena, na ukupno 109, dok je u zemljama u razvoju opao za 9 poena, na ukupno 117. Na globalnom nivou, Regus Indeks poslovne sigurnosti iznosi 113 poena, što je za jedan poen manje od aprila 2013. godine.

fleksibilne kancelarije

Ovaj izveštaj je takođe pokazao da će se u sledećih dvanaest meseci kompanije usredsrediti na isplative usluge u cilju optimizacije poslovnih procesa i maksimalnog iskorišćenja postojećih sredstava bez kompromisa po pitanju planova za proširenje.

„Dok zrele ekonomije pokazuju porast sigurnosti kako njihova poslovna klima postaje pozitivna, zemlje u razvoju usporavaju sa rastom jer kompanije nastoje da postanu što efikasnije i povećaju produktivnost. Naše istraživanje je pokazalo i da korišćenje fleksibilnih prostora za rad može imati znatan uticaj na profit, čime se podržava održiv razvoj“, izjavio je generalni direktor kompanije Regus, Mark Dikson.

Regus je globalni dobavljač radnih prostora.

Pročitajte i ovo...