Home VestiPolitika i društvo Tim sa FON-a pobedio na takmičenju EY Program Budućih Lidera 2013

Tim sa FON-a pobedio na takmičenju EY Program Budućih Lidera 2013

by bifadmin

Revizorsko-konsultantska kompanija EY je 6. decembra 2013. godine po prvi put samostalno organizovala EY Program budućih lidera „Business Case“. Tokom takmičenja su timovi predstavljali svoje studije slučaja za postavljeni problem, a ispostavilo se da su taj problem najbolje rešili studenti FON-a. Inače EY Program budućih lidera organizovan je u Beogradskog Bankarskoj Akademiji, u kom je učestvovalo 28 timova iz Beograda, Sarajeva, Bijeljine, Doboja i Niša.

Pobednički tim takmičenja, dobiće priliku da obavi praksu u ovoj kompaniji, u odeljenju prema svom izboru. Pet prvoplasiranih timova takmičenja imaće priliku da konkuriše za EY stipendije. Prethodne dve godine Program budućih lidera kompanija EY realizovala je u saradnji sa studentskom organizacijom AIESEC. Ovogodišnji EY Program Budućih Lidera promovisan je u saradnji sa SPEKOF-om (Studentskim parlamentom Ekonomskog fakulteta).

Hands placing last piece of a Puzzle

Tročlani timovi koji su učestvovali u takmičenju poslali su svoje biografije i motivaciona pismo na srpskom ili engleskom jeziku i tako se kvalifikovali za učešće. Prijavljeni timovi potiču sa različitih fakulteta:
• Ekonomski fakultet – Beogradski Univerzitet
• Pravni fakultet – Beogradski Univerzitet
• Fakultet organizacionih nauka – Beogradski Univerzitet
• Beogradska Bankarska Akademija – Beograd
• Ekonomski fakultet – Univerzitet u Nišu
• Arhitektonski fakultet – Univerzitet u Sarajevu
• Pravni fakultet – Univerzitet u Sarajevu
• Sarajevska škola Ekonomije i Biznisa
• Srednja škola „Filip Višnjić” – Bijeljina

Pobednici takmičenja EY Program budućih lidera 2013. godine, su studenti Fakulteta organizacionih nauka: Jelena Cvijetić, Adam Kovač i Ivan Devedžić. Ovaj mladi pobednički tim, istakao se veštim izlaganjem i maštovitim rešenjem za postavljeni problem. Takmičari su imali različite pristupe za rešavanje kompleksnog problema koji im je predstavljen nekoliko nedelja pred samo takmičenje. Sva rešenja su bila inovativna i dobro razrađena, pa samim tim žiriju nije bilo lako da donese odluku o pobedi. Članovi žirija bili su profesori sa Beogradskih fakulteta: FON, Poljoprivredni, Ekonomski, Singidunum, kao i članovi korporativnog sveta.

Pročitajte i ovo...