Home VestiPolitika i društvo Deloitte otvara univerzitet u Evropi

Deloitte otvara univerzitet u Evropi

by bifadmin

Deloitte je otvorio svoj univerzitet pod nazivom Deloitte University Europe, the Middle East and Africa (DU EMEA) da bi svojim ljudima – a time i klijentima – pomogao da prate promene na tržištu i očuvanju vodeće pozicije koristeći inovativna znanja.

Program studija na univerzitetu DU EMEA urađen je prema potrebama regiona za najnovijim oblicima učenja kao podrška razvoju nove generacije lidera i konsultanata u poslovnom svetu. Univerzitet se nalazi u Belgiji, i drugi je otvoreni univerzitet poput uspešnog Deloitteovog univerziteta otvorenog pre dve godine u gradu Vestlejk u saveznoj državi Teksas, SAD, koji je do sada pohađalo više od 50.000 polaznika iz preko 70 zemalja.

kape univerzitetske

Primer inovacije i učenja je i Laboratorija sa iskustvima Deloitteovih klijenata, koja je takođe otvorena u sklopu Deloitteovog univerziteta za Evropu, Bliski Istok i Afriku. Uz nastavne programe, laboratorija je osmišljena kao polustalna platforma na kojoj će klijenti i Dloitteovci sarađivati na inovativnim pristupima ka rešavanju složenih poslovnih tema. Laboratorijske vežbe uključuju stručnog moderatora, prilagođene tehnike rada, fleksibilno organizovan prostor i kolaborativne tehnologije.

Kao što je slučaj na Deloitteovom univerzitetu u SAD, tako će i na ovom univerzitetu predavanja i vežbe držati vodeći ljudi u Deloitteu, koji će svoja znanja i radno iskustvo deliti sa polaznicima u posebno prilagođenim učionicama. Deloitte sarađuje sa hotelskim lancem Dolce Hotels and Resorts kao domaćinom centralnog mesta na kojem će se odvijati nastava – Dolce La Hulpe Brussels je glavna lokacija Deloitteovog univerziteta za Evropu, Bliski Istok i Afriku, a dodatni prostor gde će se odvijati nastava, predviđen je na lokaciji Dolce Chantilly u Francuskoj.

Nastavni programi osmišljeni su na način da učenje postane sastavni deo radnog mesta i nađe svoju primenu u praksi na najefektivniji mogući način. Kurikulum je kreiran tako da poslovnom svetu pruži vrhunsku vrednost kroz nastavne programe razvoja poslovanja, liderstva, obuku po funkcijama i ekonomskim sektorima.

„Borba za talente će u narednim godinama biti sve veći izazov. Deloitteov univerzitet EMEA omogućiće Deloitteu da privuče i zadrži talente, i time istakne svoju različitost u odnosu na konkurenciju,“ kaže Miloš Macura, glavni partner za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Republiku Srpsku.

Pročitajte i ovo...