Home Vesti Apple ukida aplikaciju za kupoprodaju u virtuelnoj valuti Bitkoin

Apple ukida aplikaciju za kupoprodaju u virtuelnoj valuti Bitkoin

by bifadmin

Apple je ukinuo jednu od poslednjih preostalih iPhone mobilnih aplikacija koje su korisnicima omogućavale da kupuju i prodaju Bitcoin. Aplikacija se zove BlockChain i dosad je u ajfone bila skinuta 120.000 puta, a najčešće se koristila kao način za dobijanje, čuvanje i trošenje virtuelne valute Bitcoin.

apple-bitcoin-hoax-macs

Juče je izvršni direktor BlockChaina Nikolas Keri izjavio da je Apple napravio ovaj potez u svom preventivnom nastojanju da zaštiti sopstvene mobilne sisteme plaćanja koje već razvija. „Svima je dobro poznato da Apple razvija sopstveni sistem plaćanja, rekao je Keri . „Apple podiže visoke zidove oko svog vrta, i, samim tim, ometa i koči inovacije.“

Apple je ovo odbio da komentariše.

Sve ostale aplikacije za Bitcoin razmenu novca, koje su prethodno postojale u Apple App Store (Eplovoj internet „prodavnici“aplikacija), ova je kompanija već uklonila. BlockChain je u sredu uveče primio e-mail od kompanije Apple, sa objašnjenjem da se „ova aplikacija uklanja iz App Store zbog nerešenih poteškoća.“

Keri je rekao da ga Apple po ovom pitanju nije ranije kontaktirao, a da je aplikacija u suštini bila nepromenjena svo vreme otkad je postojala u Eplovoj App Store – kada je ova kompanija pre dve godine odobrila trgovinu Bitcoin valutom preko svojih ajfona.

Volstrit Džornal nedavno je izvestio da Apple pojačava svoje napore za stvaranje sopstvenog platnog sistema, koji će omogućiti uplate sa ajfona.

NYT

Pročitajte i ovo...